Üzlet,  Vállalkozás

Hogyan védheted meg a jövődet vállalkozóként?

Spread the love

Egy amerikai podcast sorozatban beszélgettek egy olyan vállalkozóval, aki alkalmazotti létből lett vállalkozó. Amikor pedig sikereket ért el újabb állásajánlatokat kapott, amiket már nem fogadott el. Visszautasította, mert alkalmazta a „már nem mennék vissza” vállalkozói hozzáállást.

Nagyon óvatosnak kell lenni, amikor amerikai sikertörténeteket olvasunk, mert Magyarország és Amerika között hatalmas a különbség Európa nyugati része és egy hatalmas óceán választ el minket Amerikától.

Mégis érdemes figyelni arra, hogy milyen siker gondolatok születnek meg Amerikában és némi munkával azokat átdolgozni és a hazai viszonyok között értelmezni azokat.

Amikor valaki vállalkozó lesz több kérdés megválaszolása okozhat olyan nagy nehézséget, amelyeknek szükségszerű megválaszolása elengedhetetlen a sikeres jövő érdekében. Ilyen kérdés például az, hogy hogyan fogok ügyfeleket szerezni. Ilyen kérdés még az is, hogy mi történik akkor, hogy ha minden erőfeszítés ellenére nem sikerül?

Hogyan védheted meg a jövődet vállalkozóként?

Egy munkahely meglétének a biztonsága, a biztos és rendszeres havi bevétel vállalkozóként egyáltalán nem garantált. Egy alkalmazottból lett vállalkozó arról számol be, hogy az első dolog, amit mindenképpen meg kell tanulni az, hogy a saját reakcióinkat felismerjük. Fontos, hogy tudjuk, hogy pánikba kerülhetünk és úgy érezhetjük, hogy minden dolog, amit korábban tudunk, az elveszett és a nulláról kell felépítenünk mindent.

A felismerés azért fontos, mert különben nem fogjuk tudni feldolgozni azt a hatalmas változást, amelyen keresztül mentünk, amikor saját vállalkozást indítottunk. A pánik akár jó dolog is lehet. Egyetlen egy helyzetben jelenthet csak problémát, akkor, ha nem sikerül tovább lépni.

A továbblépéshez szükséges azonosítani azokat az új készségeket, amelyeket még valóban meg kell tanulnunk. Fontos még azt is azonosítani, hogy milyen új lehetőségekkel rendelkezünk, amelyek korábban nem volt adott számunkra.

“A legsikeresebb emberek azok, akik hajlandóak és képesek alkalmazkodni, akik nem ragaszkodnak olyan sokáig egy ötlethez, hogy elmeszesedtek, és abbahagyják a változást. Akiket inkább izgat, hogy mi következik, ahelyett, hogy megpróbálnák maximalizálni azt, ami már megvan. És ha ezt kényelmesen megteheti, akkor túljut az üzleti élet legnagyobb akadályán.”fejtette ki Jason Feifer.

Szóljon hozzá

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük