Intelligencia,  Üzlet,  Vállalkozás

Milyen befektetési stratégia javasolt nehéz időkben?

Spread the love

Rendkívül bizonytalan időket élünk. Egy befektetési tanácsadással foglalkozó oldal, a lehető legrosszabb forgatókönyv, a harmadik világháború esetét veszi alapul, hogy elemezze, milyen befektetések minősülhetnek jónak ebben a bonyolult és bizonytalan jelenben.

A tanácsadó szerint a nehéz időszakban rendkívül fontos, hogy kombinálják a különböző befektetéseket. Egy jól diverzifikált portfólió több eszközosztályt tartalmaz, mint készpénz, kötvények, ingatlanok, részvények, helyi és offshore.

A bizonytalan időszakban újra a tervezőasztalhoz kell visszatérni és fel kell tenni a kérdést ismételten, mit jelent a kockázat. Azt a kérdést is hasonlóan újra meg kell válaszolni, hogy mi a befektetés célja. A bizonytalan időkben két fontos stratégiát kell szem előtt tartani. Az egyik a már fent említett diverzifikált portfólió. A másik pedig a befektetésben maradni szemlélet.

Az, hogy a befektetésben maradni mit jelent, az a hosszú távú gondolkodás segíti. A befektetési tanácsadó az első világháború, a második világháború, a nagy piaci összeomlások és a múltban már átélt politikai, illetve gazdasági bizonytalanságokra hívta fel a figyelmet.

Történetesen arra, hogy a piac hosszútávon mindig talpra állt és növekedett. A nehéz ciklusban a befektetésben kell maradni.

1941-ben a Pearl Harbor elleni támadást követően egyetlen nap alatt 11 százalékot esett az S&P 500 Index. Egy évvel később 15,3 százalékot emelkedett. 1973-ban a nagy olajválság idején 17 százalékot esett az S&P 500 Index. Ezt a második világháború óta a leglassabb fellendülés követte.

Egy tanácsadó szerint, amikor válság, bizonytalanság vagy háború okozta esést tapasztalunk, nincsen más dolgunk, mint elővenni azt a bevásárló listát, amely tartalmazza, hogy milyen részvényeket szeretnénk vásárolni. Megvásárolni és hosszú távon várni.

 

Szóljon hozzá

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük