Intelligencia,  Üzlet,  Vállalkozás

A legjobb idézetek híres emberektől (amelyek motiváló hatással lehetnek)

Spread the love

A legjobb idézetek híres emberektől (amelyek motiváló hatással lehetnek)

Walt Disney

„Minden álmunk valóra válhat, ha van bátorságunk követni őket.” – Walt Disney a Walt Disney World alapítója. Az igazán komoly dolgokhoz bátorság kell. A nagy álmok megvalósítása eltökéltséget, kemény munkát és kitartást igényel. Azonban, ha van bátorságunk ahhoz, hogy mindezt teljesítsük, akkor az almáink valóra válhatnak. Abban az esetben, hogy ha minden nap hajlandóak vagyunk megdolgozni a sikerét, akkor igazán bátrak vagyunk!

Napoleon Hill írja a Gondolkozz és Gazdagodj című könyvében, hogy Edison egy olyan lámpának a megvalósításáról álmodott, amelyet elektromos áram működtet. A megvalósítást azon a ponton kezdte, ahol éppen tartott és több mint tízezer kudarc után is kitartott az álma mellett.

Egészen addig, amig fizikai valósággá változtatta azt, amit szeretett volna. Az álmodozók nem adják fel! Ugyanebben a könyvben ír a Wright fivérekről is, akik egy olyan gépet álmodtak meg, amely a levegőben repül. Akkor még teljesen elképzelhetetlennek tűnt, ma viszont már pontosan tudjuk, hogy nagyon is megvalósítható!

Margaret Thatcher

„Nem ismerek senkit, aki kemény munka nélkül jutott fel a csúcsra. Ez a recept. Nem mindig visz fel a csúcsra, de elég közel kell vinnie.” – ezt Margaret Thatcher, az Egyesült Királyság első női miniszterelnöke mondta.

Elképzelhető, hogy olykor szerencsénk van, azonban mindenek ellenére a siker sok kemény munka eredményeként jöhet létre. Bizonyos esetekben azonban a sok munka nem hozza meg a kívánt eredményt. Erre utalt Margaret Thatcher ebben az idézetben. Azonban, hogy ha nem is vitt el a csúcsra, teljesen biztos, hogy közel vitt hozzá.

Coco Chanel

„A sikert gyakran azok érik el, akik nem tudják, hogy a kudarc elkerülhetetlen” – ezt Coco Chanel mondta, aki híres divattervező és az ő nevéhez köthető a női ruha forradalmasítása. Az idézet motiváló ereje abban rejlik, hogy abban az esetben, hogy ha a kudarcot motiváló tényezőként fogjuk fel, hogy ha tanulási lehetőségként gondolunk rá, akkor erőt adhat a továbblépésre.

A kudarc nagyon sok esetben rendkívül fájú és kellemetlen élmény. Ha úgy döntünk, hogy elemezzük, az oda vezető utat és azokat a tényezőket, amelyek miatt bekövetkezett és arra bátorítjuk magunkat, hogy tanuljunk belőle, akkor megváltoztathatjuk azt, ahogyan a kudarc a jövőnkre hatással lesz. Ha sikerül ezt megvalósítanunk, akkor olyanok leszünk, akiket a kudarc nem a földre nyom, hanem szárnyat ad és a jövőnket kedvezőbb irányba befolyásolhatjuk.

Szóljon hozzá

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük