Üzlet,  Vállalkozás

A legjobb tanács, amit egy vállalkozó a mentorától kapott

Spread the love

A legjobb tanács, amit egy vállalkozó a mentorától kapott

 

A COVID világjárvány nehézségei után a gazdasági recesszió, világméretű problémákhoz vezetett, amely feladja a leckét a vállalkozóknak is. Nagyon fontos, hogy ebben a nehéz időszakban megőrizzük optimizmusunkat és perspektívában lássuk a jövőt.

A vállalkozók, akik a nehézségek ellenére is sikereket érnek el minden eszközt felhasználnak annak érdekében, hogy fejlődjenek, mind üzleti, mind személyes területen. Az alábbi eszmefuttatás során egy olyan vállalkozó gondolatait tekintjük át, aki a legjobb tanácsnak, amit a mentorától kapott azt tekinti, hogy a vállalkozónak saját hibáiból is tanulnia kell.

 

 

Mindenki követ el hibákat. Egy vállalkozó szerint a legjobb tanács, amit a mentorától kapott az az, hogy ha tanulunk a hibáinkból és tovább lépünk. Sok vállalkozó azt hiszi, hogy a hibák elkövetése egyet jelent a gyengeséggel vagy a tudás hiányával.

Ez azonban nem igaz. Ha tisztában vagyunk a hibáinkkal és azokra értékes információként tekintünk, ha úgy tekintünk a hibákra, hogy azokból erőforrásokat tudunk meríteni, ha értékes perspektívaként tekintünk a hibákra, akkor a hasznunkra lehet. Előnnyé változhat.

 

 

Abban az esetben, hogy ha birtokában vagyunk a saját hibáinknak, megmutathatjuk a világnak az emberi oldalunkat, megakadályozzuk azt, hogy az ego átvegye az irányítást. Ennek köszönhetően nem pazaroljuk az időnket és jobb döntéseket hozhatunk a jövőben.

A SWOT analízis elvégzése során számba vesszük erősségeinket, gyengeségeinket, lehetőségeinket és a veszélyeket. A SWOT analízis elvégzése őszinteséget és merészséget igényel. Szembe nézni a gyengeségekkel a bátorság jele.

Könnyeb, hogy ha a SWOT analízist az üzlettel kapcsolatban végezzük el, de mi a helyzet akkor, hogy ha üzleti vezetőkén saját magunkat vesszük górcső alá?

A hibáink felismerése, kezelése lehetőségeket rejt magában, hogy egy olyan jövő felé induljunk el, amelyben jobb döntéseket hozunk meg.

Szóljon hozzá

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük